Google+ Followers

5 Οκτωβρίου 2009

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ


Τρύφων Ολύμπιος

Μάνη 5-10-2009

Ψήφος Απογνώσεως

Υπό το βάρος των αμαρτιών της η ΝΔ υπέστη, και δικαίως, δραματική ήττα, που θα την καθυστερήσει επί χρόνια για να ανασυγκροτηθεί. Ελλοχεύει δε έντονος κίνδυνος διασπάσεως του κόμματος. Όπως και νά’χει, η Δεξιά έχει να δοκιμάσει μια φθίνουσα πορεία, με μικρή προοπτική ανακάμψεως, την στιγμή που οι παγκόσμιες συνθήκες ωθούν τα εθνικά κράτη σε αναζήτηση νέων μορφών πολιτικής.

Η νίκη ΠΑΣΟΚ ήταν έκφραση αναζητήσεως υπό την σκέψη “μήπως και”. Στην ουσία δεν νίκησε ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο αρχηγός του, παρά η καταδίκη της ΝΔ και το αίσθημα ανάγκης και επιβιώσεως του λαού μας. Δεν ήταν επικύρωση Πασοκικών προγραμμάτων, αν και δεν υπάρχουν αξιόπιστα τέτοια, αλλά η απεγνωσμένη αναζήτηση ελπίδας κατά την λαϊκή ρήση “ο πνιγμένος από τα μαλλιά της κεφαλής του πιάνεται”. Παραμένει σε όλους το ερωτηματικό κατά πόσο ο τρίτος στη δυναστεία Παπανδρέου θα φανεί ικανός και αξιόπιστος. Πέρα όμως από αυτό, η παγκόσμια κρίση δείχνει ότι καμιά συνταγή των ισχυουσών πολιτικών ιδεολογιών, συμπεριλαμβανομένων και των Πασοκικών, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αναζήτηση νέου είδους πολιτικής ιδεολογίας και μορφής θα γίνεται διαρκώς αναγκαία με την πάροδο των μηνών, όταν η Πασοκική αδυναμία να ικανοποιήσει τις προσδοκίες θα αφαιρέσει την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι ο Πασοκικός σοσιαλισμός, ακόμη και με το πράσινο πέπλο του, θα καθίσται επικίνδυνα ανίκανος να επιλύει γενικά και καθημερινά προβλήματα της χώρας.

Γι αυτό θέλω να τονίσω ότι η ανάγκη για μια νέα κοσμοθεωρία και μια νέα πολιτική πρακτική θα γίνει επιτακτική. Εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος και η δική μας αποστολή. Το νέο ιδεολογικό κίνημα που ξεκινάμε εντός ολίγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, θα έχει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο να παίξει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Γιατί, ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά έχουν την δύναμη και δυναμική να κατανοήσουν τις νέες παραγωγικές δυνάμεις της Κοινωνίας της Γνώσεως, πολλώ δε μάλλον δεν έχουν την ικανότητα να εφαρμόσουν πρακτικές πρωτοπορίας της χώρας μας. Γι’ αυτό θέλω να σας προϊδεάσω για ένα επικείμενο σάλπισμα αφετηρίας για ένα νέο κίνημα.

Τρύφων Ολύμπιος

ΠΗΓΗ: ΘΕΣΠΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!

ΕΦ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ