Google+ Followers

1 Ιουνίου 2010

Δεν καίγονται οι Έλληνες, φουντώνουν οι ψυχές τους!

Την προηγούμενη Πέμπτη, κάποιοι άγνωστοι μέχρι στιγμής, έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Σωκράτη Χριστοδουλαρή στην Καμάριζα. Μετά τους εμπρησμούς σε βιβλιοπωλεία (βλ. Τα βιβλία διαβάζονται, δεν καίγονται, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ, Η ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ) κάποιοι θεώρησαν ότι ο εμπρησμός σε οικία είναι η επόμενη κίνηση καταστροφής.

Ο Σωκράτης Χριστοδουλαρής έχει χρόνια που ζει και εργάζεται, όπως λέει και ο ίδιος, για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σαν Ιατρός είναι από τους λίγους επαγγελματίες που λειτουργούν με βάση την Ιπποκράτειο Ιατρική και έχει ιδρύσει εξειδικευμένα θεραπευτήρια, ενώ με μαζί με άλλους τέσσερεις βετεράνους στο λειτούργημα της Ιατρικής, ιδρύσανε την Ελληνική Εταιρία Χειροπρακτικής, Φυσικής Θεραπευτικής και Οστεοπαθολογίας.

Την κοινωνική του προσφορά εκφράζει μέσα από την "Λακωνική Αγωγή" και το πρόγραμμα της σκοπεύει να αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να ζήσουμε ολοκληρωμένα και κυρίως ικανοποιητικά, αγνοώντας ή αποφεύγοντας τον τρυφηλό, μαλθακό και άνευ νοήματος και αξιών τρόπο ζωής, ο οποίος μας υποβάλλεται καθημερινώς από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διάφορα «σεμινάρια»). Κάθε χρόνο εορτάζει με πολλούς άλλους Έλληνες τα Απολλώνια στο κτήμα του στην Καμάριζα. Στο κτήμα, εκτός από κατοικίες, υπήρχαν εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών με σκοπό την εκπαίδευση σύμφωνα με τα πρότυπα του αρχαίου ελληνικού ιδεώδους και ο χώρος είχε λειτουργήσει, μέσω των Απολλωνίων, ως ένας πνευματικός πυρήνας ελληνισμού.

Ασχολούμενος με τα κοινά και χωρίς να είναι επαγγελματίας πολιτικός, έβαλε τις δυνάμεις του για την στήριξη και λειτουργία στο Κόμμα Ελληνισμού, στο Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα, στο Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και στο Πατριωτικό Μέτωπο.

Δεν είναι γνωστό ποιοί προκάλεσαν τον εμπρησμό στην οικία του Σωκράτη στην Καμάριζα. Πέρα από τις υλικές ζημιές, υπήρξαν ζημιές στις αναμνήσεις, στους κόπους μιας ζωής, στα αγαπημένα ελληνικά βιβλία και τα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας του Σωκράτη. Οι φίλοι του πολλοί, έσπευσαν να τον βοηθήσουν από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα.

Ένα καταλάβαμε όλοι από τον Σωκράτη και την στάση του, στις κουβέντες που είχαμε μαζί του. Οι Έλληνες είμαστε ακόμη πιο κοντά. Αυτό που κάψανε είναι το παλιό μοντέλο και ο αφύσικος κόσμος που έχουν προβάλει γύρω μας. Αυτό που καταστράφηκε είναι αυτό που μας έκανε να αφεθούμε στην λήθη και να μας χωρίζει. Αυτό που γίνεται τώρα είναι να είμαστε περισσότεροι και να βγάζουμε περισσότερη ισχύ και θέληση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΙΑΣΩΝΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!

ΕΦ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ