Google+ Followers

11 Ιουλίου 2008

Multi-Cultural SOS-iety... 2

Ρεκόρ σπάει φέτος η εγκληματικότητα στη χώρα μας, κυρίως οι διαρρήξεις σπιτιών και οι ληστείες, αλλά και οι μικροκλοπές σε δημόσιους χώρους, ενώ μεγάλη αύξηση έχει σημειωθεί και στα εγκλήματα βίας. Παράλληλα, μειώνεται τα ποσοστά εξιχνιάσεων.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Αστυνομίας, μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρσι σημειώθηκε στις κλοπές-διαρρήξεις, στις ληστείες, στις κλοπές τροχοφόρων, ενώ αύξηση -αν και μικρότερη- παρουσίασαν ακόμα και οι ανθρωποκτονίες.

Αύξηση σημειώθηκε και στους βιασμούς -σε ένα εξάμηνο σημειώθηκαν 107 βιασμοί, ενώ πέρσι όλο τον χρόνο δεν ξεπέρασαν τους 185.

Τόσο στις διαρρήξεις όσο και στις ληστείες, τα ποσοστά των εξιχνιάσεων των υποθέσεων είναι μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε σε κλοπές-διαρρήξεις. Φέτος έγιναν 33.576 διαρρήξεις, δηλαδή 6.026 περισσότερες από πέρσι. Στόχος, σπίτια και καταστήματα, όμως μεγάλη αύξηση παρουσίασαν και οι κλοπές αντικειμένων από αυτοκίνητα.

Ειδικότερα σημειώθηκαν 8.054 διαρρήξεις σε σπίτια και 9.495 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα σε σχέση με 6.126 και 6.901 διαρρήξεις αντίστοιχα που είχαν γίνει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Φέτος οι ένοπλες ληστείες αυξήθηκαν στις 1.764, δηλαδή 534 περισσότερες σε σχέση με πέρσι, που ήταν 1.230. Στην ομάδα υψηλότερου κίνδυνου βρίσκονται οι οδηγοί ταξί και οι υπάλληλοι των πρακτορείων υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Πάντως, το βράδυ της Πέμπτης το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «το τελευταίο τετράμηνο παρουσιάστηκε ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της εγκληματικότητας»...

ΠΗΓΗ: in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!

ΕΦ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ