Τὸ γὰρ Βέβαιον καὶ Πιστὸν καὶ Ὑγιές, τοῦτο ἐγώ φημι εἶναι τὴν ἀληθινὴν Φιλοσοφίαν...
Αυτό που έχει Βεβαιότητα, Αξιοπιστία και Υγίεια, αυτό λέω εγώ ότι είναι η αληθινή Φιλοσοφία...
~ΠΛΑΤΩΝ - Δεκάτη Επιστολή~
"Το Αστραπόσιγμα ... διέπεται από όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον αναγνώστη να σκεφτεί ότι ο δημιουργός έχει αναμφισβήτητη ποιητική φλέβα...
Όλο του το έργο διέπεται από την συνεχή προσπάθεια του ποιητή να προσεγγίσει "την πηγή του φωτός" και "την γλώσσα της σιωπής".
Σίγουρα το Αστραπόσιγμα", βασισμένο σε μια ακατανίκητη ενστικτώδη ορμή, καταφέρνει να πετύχει τον αρχικό του στόχο που είναι η συγκινησιακή προσέγγιση της πηγής της γνώσης.
Μια διαδικασία που θα αφήσει τα ίχνη της ανεξίτηλα στην σκέψη του αναγνώστη". Περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ. Τεύχος 31.
Ο Φέρασπις (= φέρων την ασπίδα) και Δορυσθενής (= χειριζόμενος με σθένος το δόρυ) Άρης, δεν είναι ο "θεός του Πολέμου" έτσι όπως ...
Ειπόντος τινός: «Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;» Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός!»
Όταν κάποιος του είπε: «Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;» Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός!»