Παρουσιάζεται η μετάβαση από το Βυζαντινό στο Ευρωπαϊκό Νόμισμα. Γίνεται λόγος για τις εμπορικές συναλλαγές στην Φραγκοκρατούμενη ΕΛΛΑΔΑ και για τα πρώτα Νομίσματα που κυκλοφόρησαν και κόπηκαν στην ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ, τα ΤΟΡΝΕΖΙΑ.
Το ταξίδι του χρήματος συνεχίζεται με το Βενετσιάνικο Νόμισμα. Οι υπερπόντιες κτήσεις της ΒΕΝΕΤΙΑΣ φαίνονται πάνω στον πλούτο των Νομισμάτων που κατακλύζουν τον ελλαδικό χώρο, όπως τα Μητροπολιτικά Βενετσιάνικα Δουκάτα, ΤΣΕΚΙΝΙΑ, ΤΟΡΝΕΖΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΙΑ, ΛΙΡΕΣ και χρυσά, ασημένια και χάλκινα Νομίσματα.
Ακολουθεί η Γενουατική περίοδος, όπου στο νομισματοκοπείο της ΧΙΟΥ οι ΤΖΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΙ κόβουν τα πρώτα ΔΟΥΚΑΤΑ. Το ελληνικό Μεσαιωνικό τοπίο συμπληρώνει η νομισματοκοπία της ΡΟΔΟΥ από τους ΙΩΑΝΝΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ. Στη συνέχεια, η παραδοσιακή τεχνική κοπής νομισμάτων αντικαθίσταται από σύγχρονη τεχνολογία που παράγει τυποποιημένα νομίσματα.
Στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, το 1828, κυκλοφόρησαν νομίσματα από τον πρώτο Κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ο οποίος αντικατέστησε με τον ΦΟΙΝΙΚΑ το Τούρκικο ΓΡΟΣΙ. Παράλληλα, παρέχονται πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό των πόλεων, ενώ μέσα από χιλιάδες τύπους νομισμάτων παρελαύνουν οι μορφές Θεών και Μύθοι, θησαυροί της ανθρώπινης ψυχής, που σχηματίζουν μια αδιάκοπη πορεία ενός Πολιτισμού που κατακλύζει τον αρχαίο και μεσαιωνικό κόσμο πάνω από δυόμισι χιλιετηρίδες.