Google+ Followers

20 Οκτωβρίου 2008

Μετά το ισπανόφωνο Μεξικό και το γαλλόφωνο Κονγκό επαναχρησιμοποιεί την ονομασία FYROM

Ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα ονομάζεται πλέον η γειτονική μας χώρα και για τη Δημοκρατία του Κονγκό, είτε σε επίπεδο διμερών σχέσεων, είτε σε επίπεδο διεθνών σχέσεων.

Αυτό αναφέρεται σε Κοινό Ανακοινωθέν που υπέγραψαν από κοινού ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Βαληνάκης και ο υπουργός Εξωτερικών του Κονγκό Μπούσα Νιαμβίσι μετά από συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της σύνοδου Κορυφής για τη Γαλλοφωνία στο Κεμπέκ.

Επί της ουσίας, πρόκειται περί πράξης απο-αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία (καθώς το Κονγκό είχε από ετών αναγνωρίσει τη γειτονική μας χώρα με τη συνταγματική της ονομασία), που έρχεται μάλιστα λίγες μέρες μετά από ανάλογη απο-αναγνώριση της κυβέρνησης του Μεξικό, πάλι μετά από τη σχετική διπλωματική δραστηριότητα του κ. Βαληνάκη.

Στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής για τη Γαλλοφωνία, ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών συνάντησε επίσης τον υπουργό Μεταφορών του Καναδά, που εκπροσωπούσε στη σύνοδο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν διμερή θέματα και ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια, κυρίως όμως εκφράστηκε η Eλληνική δυσφορία για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την κυβέρνηση της Οττάβας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Y.Γ. ΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟ-ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ VARDARSKA (KAKOHXO, E;) = "ΒΑΡΔΑΡΙΑ", ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΕΘΝΩΣ "FYROMANIA" (KATA TO RΟΜΑΝΙΑ,κ.α.) ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ: "ΦΥΡΟΜΑΝΙΑ".
ΔΙΟΤΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ "ΠΡΩΗΝ"!!
ΕΤΣΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ: Fyromania (προφ. διεθνώς "φυρομέϊνια") και Ελληνικά:Φυρομανία, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (FORMER ... = F.Y.R.O.M.), KAI ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ (= ΜΑΝΙΑ).
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ "ΒΕΤΟ", ΔΙΟΤΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΟΣ (Μανία - Mania) ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ... ΑΛΛΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!

ΕΦ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ