Τὸ γὰρ Βέβαιον καὶ Πιστὸν καὶ Ὑγιές, τοῦτο ἐγώ φημι εἶναι τὴν ἀληθινὴν Φιλοσοφίαν...
Αυτό που έχει Βεβαιότητα, Αξιοπιστία και Υγίεια, αυτό λέω εγώ ότι είναι η αληθινή Φιλοσοφία...
~ΠΛΑΤΩΝ - Δεκάτη Επιστολή~
Kέλομαί σε Γογγύλα, πέφανθι λάβοισα μα γλακτίναν σε δηύτε πόθος τ αμφιπόταται.
Ταν κάλαν, α γαρ κατάγωγις αύτα επτόαισ ίδοισαv,εγώ δε χαίρω και γαρ αύτα δη τόδε μέμφεταί σοι Κυπρογένηα.
Σε καλώ, Γογγύλα να μου φανερωθείς, την γλαυκή σου ακτίνα αφού αναλάβεις καθώς ο πόθος γύρω-γύρω θα φτερουγίζει! Γιατί αυτός ο χιτώνας θα πτοούσε όποιαν θα σ έβλεπε αλλά εγώ χαίρομαι αφού με αυτόν και η ίδια η Κυπρογένεια σε μέμφεται.
Οι Έλληνες δέχονται την πλέον ανθελληνική εκπαίδευση στον κόσμο. Επειδή οι εχθροί μας δεν μπορούν να σβήσουν την Ελλάδα από τον παγκόσμιο χάρτη, επειδή δεν μπορούν να σχίσουν τις σελίδες της ιστορίας της, επειδή δεν γίνεται να απεκδυθεί ο παγκόσμιος πολιτισμός τις Ελληνικές του ρίζες, βρίσκουν μόνο μια λύση: το ψεύδος...
Ο Φέρασπις (= φέρων την ασπίδα) και Δορυσθενής (= χειριζόμενος με σθένος το δόρυ) Άρης, δεν είναι ο "θεός του Πολέμου" έτσι όπως ...
Ειπόντος τινός: «Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;» Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός!»
Όταν κάποιος του είπε: «Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;» Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός!»