27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ - PLANETARY INFLUENCES AND WAR


Η συζήτηση ξεκίνησε μετά απο την ερώτηση μου: "Μπορεί να σταματήσει ο πόλεμος;"
Και ο Γκουρτζίεφ απάντησε: "Nαι, μπορεί", "αλλά το όλο ερώτημα είναι: Πώς;" είπε.

"Είναι απαραίτητο να ξέρεις πολύ περισσότερα για να το κατανοήσεις αυτό." συνέχισε.

"Tι είναι πόλεμος; Πόλεμος είναι το αποτέλεσμα πλανητικών επιδράσεων. Κάπου εκεί ψηλά δύο ή τρία ουράνια σώματα έχουν προσεγγίσει σε πολύ κοντινή απόσταση το ένα το άλλο' ένταση προκύπτει ως επακόλουθο. Έχεις προσέξει την ένταση που αισθάνεσαι όταν κάποιος περνάει ξυστά απο σένα σε ένα πολύ στενό πεζοδρόμιο; Kάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα πλανητικά σώματα. Γι' αυτά η αλληλεπίδραση διαρκεί ίσως ένα-δυό δευτερόλεπτα. Αλλά εδώ στη Γη οι άνθρωποι αρχίζουν να εξοντώνουν ο ένας τον άλλο και συνεχίζουν την αλληλεξόντωση για πολλά χρόνια. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο πιστεύουν ότι μισεί ο ένας τον άλλο ή ίσως ότι πρέπει να αλληλοεξοντωθούν για κάποιο υψηλό σκοπό ή σκέφτονται ότι θα πρέπει να υπερασπιστούν κάποιον ή κάτι και ότι αυτό που θα κάνουν είναι μεγαλειώδες ή κάτι άλλο του ιδίου τύπου με τα προηγούμενα. Δεν είναι καν ικανοί να συνειδητοποιήσουν σε πόσο μεγάλη έκταση αποτελούν απλά πιόνια στο μεγάλο παιχνίδι. Νομίζουν ότι σημειοδοτούν κάτι' νομίζουν ότι μπορούν να κινούνται όπως τους αρέσει' νομίζουν ότι είναι ικανοί να αποφασίζουν και να πράτουν το ένα ή το άλλο. Αλλά στην πραγματικότητα όλες τους οι κινήσεις, όλες τους οι πράξεις, είναι το αποτέλεσμα αστρικών επιδράσεων. Και οι ίδιοι σημειοδοτούν κυριολεκτικά τίποτα.

Τώρα, η Σελήνη παίζει πρωταρχικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση αλλά θα μιλήσουμε ξεχωριστά για αυτή. Αυτό ωστόσο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ούτε αυτοκράτορες, ούτε στρατηγοί, ούτε οι όποιοι αξιωματούχοι, ούτε τα κοινοβούλια σηματοδοτούν ή μπορούν να πράξουν το οτιδήποτε (πάνω στο θέμα του πολέμου). Το οτιδήποτε συμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα κυβερνάται απο εξωτερικές επιδράσεις, είτε αυτές αναφέρονται σε τυχαίους συνδυασμούς επιδράσεων είτε σε γενικούς Κοσμικούς Νόμους".

Απόσπασμα απο το βιβλίο του Πήτερ Ουσπένσκυ "Αναζητώντας τον Κόσμο του Θαυμαστού - αποσπάσματα μιας άγνωστης διδασκαλίας". Βίντεο - Μετάφραση: Heracles V.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.



Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!