11 Μαΐου 2009

Κίσινγκερ και Λέσχη Μπίλντερμπεργκ...

Είναι βέβαιο, πλέον: αφού ο τέως «μάγος» της αμερικανικής διπλωματίας, ο Χένρι Κίσινγκερ, δεν τολμά να έρθει στη χώρα μας ούτε κρυφά, για την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που φέτος θα γίνει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης στις 15 και 16 Μαϊου, δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ποτέ! Ο Κίσινγκερ δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή του, παρόλο που έχουν περάσει πια σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια από τότε που σύσσωμοι οι Ελληνες άρχισαν να φωνάζουν στις διαδηλώσεις το σύνθημα «Δολοφόνε Κίσινγκερ!» εξαιτίας του ρόλου που αυτός είχε παίξει στην τραγωδία της Κύπρου - τόσο στην οργάνωση του φασιστικού πραξικοπήματος του δικτάτορα Ιωαννίδη για την ανατροπή του προέδρου Μακαρίου όσο και στην τουρκική εισβολή και κατοχή του μισού νησιού. Είναι όντως αλήθεια ότι κανένας Αμερικανός πολιτικός δεν έχει μισηθεί τόσο πολύ στην Ελλάδα όσο ο Κίσινγκερ, αλλά το γεγονός ότι 35 ολόκληρα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα αισθάνεται πως είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας, υποδηλώνει το βάρος των πολιτικών εγκλημάτων του...

Η αλήθεια ομολογουμένως είναι πως ενδεχόμενη άφιξη του Χένρι Κίσινγκερ στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ κάθε άλλο παρά θα βελτίωνε την εικόνα του στο ελληνικό κοινό. Μόνο ως «πολιτικό πλυντήριο» δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή η Λέσχη!

Ειδικά τώρα που οι Ελληνες έμαθαν ότι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ήταν ο απεχθής μισέλλην Γιόζεφ Λουνς, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι του 1974. Παρά τις δραματικές εκκλήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει πρωθυπουργός μετά την κατάρρευση της χούντας, ο άθλιος Λουνς αρνήθηκε να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ μετά την πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής και πριν από τη δεύτερη, δηλώνοντας -παρά την απειλή ελληνοτουρκικού πολέμου- ότι αυτός θα πάει... διακοπές!

Δεν εξυψώνει φυσικά το κύρος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ούτε το γεγονός ότι η CIA έπαιξε καθοριστικό και άμεσο ρόλο στη δημιουργία της το 1954, αλλά και σε όλα τα προπαρασκευαστικά στάδια, από το 1948 ακόμη, τότε που υφίστατο η προκάτοχος υπηρεσία της CIA, η OSS. Οι διευθυντές της OSS και της CIA εκείνη την εποχή συμμετείχαν οι ίδιοι στις ιδρυτικές διαδικασίες και χρηματοδότησαν αρχικά τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία τελικά ιδρύθηκε σε μια ασήμαντη ολλανδική κωμόπολη με ρομαντικό όνομα, το Οοστερμπεεκ, που στα ολλανδικά σημαίνει «Ανατολικό Ρυάκι».

Δεν πρόκειται φυσικά ούτε για κάποια «μυστική παγκόσμια υπερκυβέρνηση» ούτε για «σιωνιστικό κέντρο παγκόσμιας εξουσίας».

Πρόκειται κυρίως για ένα σημαντικό κλαμπ πολιτικά και οικονομικά ισχυρών, υπεραντιδραστικής κατεύθυνσης, επηρεαζόμενο καθοριστικά στον πολιτικό προβληματισμό του από τις ΗΠΑ και τη CIA. Στόχος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι αφενός να επεξεργάζεται τη γραμμή της παγκόσμιας ελίτ ως μια ακόμη «δεξαμενή σκέψης» υψηλότατου επιπέδου και αφετέρου -και αυτό είναι το σημαντικότερο- να καλεί λίγες δεκάδες «ελπιδοφόρους» πολιτικούς εν ενεργεία κάθε χρόνο (κυρίως αρχηγούς αντιπολίτευσης και υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομίας) στις συνόδους της, με επιδίωξη να τους αφομοιώσει πολιτικά και ιδεολογικά, πράγμα που συνήθως το πετυχαίνει.

Σε συνόδους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ έχουν προσκληθεί και συμμετάσχει τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου - ο δεύτερος μάλιστα κατά συρροή. «Συνδρομητές» της λέσχης αυτής τα τελευταία χρόνια είναι οι Α. Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Αλογοσκούφης από τη ΝΔ, στους οποίους προφανώς είχαν επενδύσει πολιτικά οι εγκέφαλοι της λέσχης - λανθασμένα, όπως έδειξε η ζωή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θ. Πάγκαλος, ο Αντ. Σαμαράς, ο Στ. Μάνος, ο Γερ. Αρσένης έχουν επίσης κατά καιρούς συμμετάσχει σε συνόδους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ενώ η συμμετοχή ατόμων όπως ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου ή ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης μάλλον ανησυχίες εγείρει και φωτίζει και ερμηνεύει υπό άλλο πρίσμα ορισμένες επιλογές τους.

ΑΤΥΠΟ ΦΟΡΟΥΜ
Οργανο χάραξης γραμμής των ελίτ

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στο περιθώριο των εργασιών της, παρέχει τη δυνατότητα άτυπων διαβουλεύσεων -με στόχο τη χάραξη γραμμής σε ορισμένα θέματα- σε έναν πολύ στενό κύκλο ηγετών που διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο εύκολο να βρεθούν όλοι μαζί. Οταν π.χ. έρχονται στην Αθήνα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ και ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας που θα ασκεί την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, είναι προφανές πως θα επιχειρήσουν να χαράξουν γραμμή για την παγκόσμια οικονομία και δεν έρχονται για να... ενσωματώσουν τον Γ. Αλογοσκούφη! Κάτι ανάλογο ισχύει, αν έρθουν ο γ.γ. του ΝΑΤΟ και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.



Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!