13 Νοεμβρίου 2008

Ο ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ "ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ -ΓΙ' ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ- ΟΤΙ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥ!

Εκτεταμένες ταραχές σημειώθηκαν σε τουλάχιστον εννέα πόλεις της Κολομβίας χθες Τετάρτη όταν έξαλλοι πολίτες απαίτησαν να τους δοθούν πίσω τα χρήματα που επένδυσαν, εξαπατώμενοι, σε διάφορες «πυραμίδες».

Σε ορισμένες από τις πόλεις όπου ξέσπασαν επεισόδια η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και ροπάλων για να διαλύσει ομάδες εξοργισμένων πολιτών.

Τους τελευταίους μήνες στην Κολομβία εμφανίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν ταχύτατα -κι ακολούθως εξαφανίστηκαν- πολλές εταιρίες «επενδύσεων» και «δανεισμού» αμφίβολης αξιοπιστίας και βιωσιμότητας. Συγκέντρωσαν εκατομμύρια δολάρια από καταθέτες, υποσχόμενες επιτόκια της τάξης του 150%.

Οι κανονικές τραπεζικές καταθέσεις θεωρούνται ελάχιστα ελκυστικές στην Κολομβία, λόγω των χαμηλών καταθετικών επιτοκίων και των υψηλών χρεώσεων από μέρους των τραπεζών στις συναλλαγές.

Έξω από το κτίριο όπου στεγαζόταν μια «πυραμίδα» στη νοτιοδυτική επαρχία Κάουκα, οι ιδιοκτήτες της οποίας εξαφανίστηκαν απροσδόκητα, αναρτήθηκε μια ανακοίνωση με ειρωνικό όσο και προσβλητικό περιεχόμενο: «Αγαπητοί επενδυτές, σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευθήκατε και καταθέσατε τα χρήματά σας. Τώρα, επειδή υπήρξατε ηλίθιοι και πιστέψατε στην οικονομική μαγεία, δουλέψτε για να κερδίσετε ξανά χρήματα».

Έξαλλοι καταθέτες επιτέθηκαν στο κτίριο, διέλυσαν τα γραφεία της εταιρίας και λεηλάτησαν τον εξοπλισμό της, αποσπώντας μεταξύ άλλων ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έπιπλα. Αρκετοί από τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στα επεισόδια έφυγαν αιμόφυρτοι μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο πρόεδρος της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε κάλεσε το Κογκρέσο να προωθήσει κατεπειγόντως νόμο που θα ποινικοποιεί τις απάτες του είδους...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.



Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!