28 Αυγούστου 2008

Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ "ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ!


ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!! ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ (= ΧΑΡΑΤΣΙ) ΣΕ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ... ΚΟΙΝΩΣ, "ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ"!! ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ;


Το νέο πακέτο φορολογικών μέτρων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας κατατίθεται υπό τη μορφή νομοσχεδίου την Πέμπτη στη Βουλή, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αγορά.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι αυτό το πακέτο είναι αναγκαίο ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού και να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω επώδυνα οικονομικά μέτρα.

Επιπλέον, τονίζει ότι παίρνει μέτρα στη κατεύθυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ενώ σημειώνει ότι παράλληλα με τα φορολογικά μέτρα ανακοινώθηκαν και μειώσεις φορολογικών συντελεστών από το 2010 για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καθώς και για τις επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά και με συνέπεια τη στρατηγική της. Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είχαν αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος την Πέμπτη.

Ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η φορολογική ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και σημείωσε ότι η φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από το 25% το 2009 θα φτάσει στο 20% το 2014.

Ερωτηθείς πώς δεν θα πληγούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αφού μεταξύ των μέτρων είναι και η αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Έντονες αντιδράσεις

Για αντιλαϊκά μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα έκαναν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «φορμπηχτική» πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ κατείγγελε την κυβέρνηση για «εισπρακτική λογική υπό το κράτος πανικού», το ΚΚΕ μίλησε για μία «νέα επίθεση κατά των εργαζομένων», ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση «γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό», ενώ ο ΛΑΟΣ σχολίασε λέγοντας ότι «η Σχολή Χριστοδουλάκη - Αλογοσκούφη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό».

«Θίγοντας προκλητικά και ισοπεδωτικά μικροβιοτέχνες και μικροεπαγγελματίες ταυτόχρονα με ανούσια και αδύνατα να εφαρμοστούν μέτρα για τους ραντιέρηδες επιχειρείται να λειτουργήσει ένας ιδιότυπος κοινωνικός εκδικητικός αυτοματισμός. Τα μέτρα αυτά αποτελούν ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και προφανώς είναι προάγγελος της φοροκαταιγίδας έμμεσων φόρων που περιμένει τους Έλληνες πολίτες εν όψει του νέου προϋπολογισμού», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παπανγόπουλος.

Οι μικροί επιχειρηματίες συκοφαντήθηκαν «για να επιβληθεί τελικά κεφαλικός φόρος. Αυτό σημαίνει κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που σημαίνει δυσμενής ρατσιστική μεταχείριση εις βάρος τους» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε μεγάλο βαθμό μάς βρίσκουν σύμφωνους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος κυρίως στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 2000-2006.

Τα μέτρα έχουν «στόχο τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, παρασιωπώντας σκοπίμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό όσων στα 'χαρτιά' εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στην πραγματικότητα πρόκειται για τους πλέον χαμηλόμισθους (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) που τελούν υπό το απαράδεκτο καθεστώς του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών» τονίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των μερισμάτων και των υπεραξιών στο Χρηματιστήριο, ο πρόεδροε του ΧΑ Σπ.Καπράλος είπε ότι «η κατάργηση, έστω και τώρα, του φόρου επί των συναλλαγών, ήταν μία ευχάριστη είδηση μεταξύ των φορολογικών μέτρων», ενώ ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλ.Μωραϊτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα δυσμενέστατη εξέλιξη για την αγορά και την οικονομία γεμικότερα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Αρης Ξενόφος είπε ότι οι επιχειρήσεις θα επαναπροσδιορίσουν τη μερισματική τους πολιτική μετά την εφαρμογή του νόμου περί φορολόγησης των μερισμάτων.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Τα βασικά μέτρα του φορο-πακέτου είναι τα εξής:.

- Φόρος υπεραξίας 10% μετοχών, από την 1η Ιανουαρίου, που αντικαθιστά τον υφιστάμενο φόρο 0,15% στην πώληση των μετοχών.

- Φόρος 10% στα μερίσματα, που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

- Αύξηση 20% των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που θα ισχύσει από φέτος.

- Φορολογικός συντελεστής 10% στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιδευματίες με εισόδημα κάτω των 10.500 ευρώ το χρόνο. Για την κατηγορία αυτή ίσχυε μέχρι σήμερα το αφορολόγητο. Ο φόρος θα ισχύσει από φέτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.



Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!