Γράφεται κατά κόρον ότι τα κύματα των κινητών τηλεφώνων και των δικτύων Wi Fi είναι βλαβερά για τον ανθρώπινη υγεία, ωστόσο για τα ποντίκια τα κύματα αυτά φαίνεται ότι είναι θανατηφόρα.

Σύμφωνα με έρευνα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν (UCL), η θνησιμότητα των ποντικών του εργαστηρίου διπλασιάζεται όταν εκτίθενται στα κύματα των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων.

Η έρευνα αυτή δημοσιοποιείται ενώ περίπου 20 επιστήμονες και καρκινολόγοι διατύπωσαν στις 15 Ιουνίου στο Παρίσι έκκληση υπέρ της λήψης μέτρων προστασίας κατά τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς δεν υπάρχουν οριστικά επιστημονικά συμπεράσματα για το κατά πόσον είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Τα ποσοστά θνησιμότητας σε τρεις ομάδες ποντικών, οι οποίες υποβλήθηκαν επί 18 μήνες σε τρία επίπεδα έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στην κινητή τηλεφωνία, αυξήθηκε σε 60%, έναντι 29% στην ομάδα των ποντικών που δεν υποβλήθηκε στην ακτινοβολία, σύμφωνα με τη βελγική έρευνα, η οποία αποτελεί το διδακτορικό στις εφαρμοσμένες φυσικές επιστήμες που υποστήριξε τη Δευτέρα στο UCL ο Ντερκ Αντάνγκ.

Το αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίζεται "ανησυχητικό" από τη βελγική εφημερίδα "Λε Σουάρ", η οποία δημοσίευσε την έρευνα, και υπογραμμίζει πως ο ποντικός "μοιράζεται με τον άνθρωπο το 90% της γενετικής κληρονομιάς του".