14 Ιουνίου 2008

24ωρη σε Υποθηκοφυλακεία στις 17 Ιουνίου - Για να ξεκινήσει καλά η κτηματογράφηση...

Με 24ωρη απεργία στις 17 Ιουνίου «υποδέχονται» το κτηματολόγιο οι άμισθοι υποθηκοφύλακες. Την ίδια ημέρα απεργούν και οι εργαζόμενοι στα δύο μεγαλύτερα υποθηκοφυλακεία της χώρας, της Αθήνας και του Πειραιά, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο σύλλογος εργαζομένων διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί και αποκαλύπτουν ότι είναι κενό το 35% των οργανικών θέσεων και οι ανάγκες καλύπτονται με συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, αλλά οι συμβάσεις τους τελειώνουν και δεν επιτρέπεται να ανανεωθούν. Αναφέρουν επίσης ότι η μηχανοργάνωση είναι υποτυπώδης στην Αθήνα και ανύπαρκτη στον Πειραιά.

Ειδικά για την Αθήνα ο σύλλογος κάνει λόγο για λανθασμένη εκτίμηση της εταιρείας του κτηματολογίου, που αναφέρει ότι υπάρχουν μόνον 700.000 ενεργοί τίτλοι, ενώ στην πραγματικότητα ξεπερνούν το 1,5 εκατ. Στον Πειραιά υπάρχουν χιλιάδες ακαταχώριστες πράξεις από τον Ιούνιο του 2007. Στην ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται: «Είναι απορίας άξιο με ποιον τρόπο θα δηλωθούν δικαιώματα από πολίτες, τράπεζες και άλλους φορείς όταν αυτά δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί και καταχωριστεί»!

* Με χθεσινή κοινή ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και του συντονιστικού των συμβολαιογραφικών συλλόγων διευκρινίζεται ότι θα συντάσσονται κανονικά τα συμβόλαια σε όλο το διάστημα της κτηματογράφησης, χωρίς να επισυνάπτεται οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή βεβαίωση υποβολής δήλωσης στο κτηματολόγιο. Οι συμβολαιογράφοι θα κάνουν κανονικά τις μεταγραφές και θα υπενθυμίζουν στους συμβαλλόμενους την υποχρέωσή τους να καταγράψουν το ακίνητό τους.

**Αλαλούμ στο Κτηματολόγιο διαπιστώνει ο ΛΑΟΣ και επικρίνει το γεγονός ότι το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ καλεί τους ιδιοκτήτες να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας μέσα στο καλοκαίρι και με τους εργαζόμενους στα υποθηκοφυλακεία να κατεβαίνουν σε απεργία λόγω αύξησης του φόρτου εργασίας κατά 300%.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΟΙ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ

Ειπόντος τινός:
«Ω, Λεωνίδα, προς πολλούς μετ' ολίγων διακινδυνεύσων ούτως πάρει;»
Λεωνίδας έφη: «Ει μεν οίεσθέ με τωι πλήθει δειν πιστεύειν, ουδ' η πάσα Ελλάς αρκεί -βραχεία γαρ μοίρα του εκείνων πλήθους εστίν- ει δε ταις αρεταίς, και ούτος ο αριθμός ικανός


Όταν κάποιος του είπε:
«Με τόσους λίγους έρχεσαι, Λεωνίδα, να διακινδυνεύσεις απέναντι σε τόσους πολλούς;»
Ο Λεωνίδας είπε: «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στο πλήθος, δεν αρκεί ούτε ολόκληρη η Ελλάδα -αφού αποτελεί μικρό μέρος σε σχέση με το πλήθος εκείνων. Αν όμως πιστεύετε ότι πρέπει να βασιζόμαστε στις αρετές του καθενός, τότε και ο αριθμός αυτός είναι ικανός


(Πλούταρχος, Λακωνικά Αποφθέγματα)

Μανθάνειν ἐν μὲν τῷ Οὐρανῷ τὸ ὁρᾶν, ἐν δὲ τῇ Γῇ τὸ ἀναμιμνήσκεσθαι.

Μακάριος ὁ διὰ τῶν Μυστηρίων διελθών, οὗτος γιγνώσκει τῆς ζωῆς τὴν ἀρχὴν καὶ τὸν σκοπόν!

Ὄλβιος ὅστις ἰδὼν κεῖνα εἶσ’ ὑπὸ χθόνα· οἶδε μὲν βίου τελευτάν, οἶδεν δὲ διόσδοτον ἀρχάν!


Πίνδαρος, Ποιητὴς τῶν Ἱερῶν Ἀγώνων τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ Προφήτης τοῦ Ἀπόλλωνος ἐν Δελφοῖς.



Και τί να πω αύριο στον Ήλιο;

«Σήκω, σαΐτεψε το φίδι, πώχει αφήκει

η παλιά φιδομάνα και που τώρα

πάλι τη γην ολόγυρα γυρεύει

στις δίπλες του σφιχτά για να τυλίξει»;

«Ξύπνα», να πω, «Τιτάνα Εσύ, και πάλι,

κυκλόφερε τα θεία πατήματά Σου,

τα θεία Σου τα σκιρτήματα τριγύρω

στο φοβερό ερπετό που ξαναζώνει

τη γη κι ο οσκρός* του αρχίνισε να τρέχει

στις θείες πηγές Σου, φαρμακώνοντάς τις»;


«Ο διθύραμβος του Ρόδου», Άγγελος Σικελιανός


* οσκρός = κεντρί, δηλητήριο
Ο Έλληνας, τέκνο του ΔευκΑλίωνος, μάχεται συνΕχώς!